Jeg vil ikke avle
for at avle...
- men for at gøre
en forskel!

Seneste nyheder

Maj 2017

Én hvalp tilage
Læs mere her...

Januar 2017

Ayla skal parres
Læs mere her...

September 2016

Fuldbrugsprove
Læs mere her...

August 2016

Dharma har fået hvalpe
Læs mere her...

Sommer 2016

Høegstofts Dharma er parret
Læs mere her...

Februar 2015

Høegstofts Dharma er parret
Læs mere her...

Januar 2015

Næste kuld planlægges
Læs mere her...

Februar 2014

Hvalpetræf
Læs mere her...

Februar 2014

Resultat - DMKs Landsudstilling
Læs mere her...

Maj 2013

Dharmas hvalpe
Læs mere her...

Maj 2013

Galleri - Dharmas hvalpe
Se mere her...

Marts 2013

Høegstofts Dharma har født
Læs mere her...

Marts 2013

Høegstofts Dharma scannet
Læs mere her...

Januar 2013

Så er Høegstofts Dharma parret
Læs mere her...

Efterår 2012

En julehilsen fra Riishøj – Kleiner Münsterländere
Læs mere her...

Efterårsvinderklasserne opdateret

kritikker for efterårsvinderklasserne er opdateret under Dharma.
Læs mere her...

Jægerforbundets udvidet apporteringsprøve

Dharma består Jægerforbundets udvidet apporteringsprøve kanin-kanin for anden gang.
Læs mere her...

DMK forårsmarkprøve

Dharma deltager på DMK's forårsmarkprøve.
Læs mere her...

16. oktober 2011

Dharma deltager på DM for stående hunde.
Læs artikel her...

9. oktober 2011

Dharma bliver 4. vinder på DKKs vinderklasse i Nørager.

TilbageTræning

Jeg har brugt mange fantastiske timer sammen Hans E. Jensen og Michael Østergaard. Det har betydet at hundetræning i dag er blevet en stor hobby, hvor man hver dag lærer noget nyt om sig selv og om at føre hund. Jeg skylder en stor tak til Christen Schmidt, Hans Loose, Mikael Svendsen, Johannes Mørch, John Hansen, Hans Engell, Michael Østergaard og ikke mindst Holger B. Hansen for dejlige lærerige timer. Holger har om nogen givet mig en grundlæggende forståelse af hundetræning. Jeg har stadig massere at lære og er stadig en novice, men så længe Holger vil træne, vil jeg deltage.

 

For at få en rigtig god jagthund kræver det at den trænes og stimuleres. En god jagthund skal være i ordentlig form, en hund i dårlig form vil tabe intensitet og vil ofte have tendens til at blive mere ulydig eller tabe jagtlyst. En Münsterländer skal trænes til jagt. I Danmark har vi desværre en tendens til kun at deltage i den lokale hundetræning, hvor hunden skal lærer grundlæggende dressur, samt lidt apportering. Er det jagttræning? Jeg ser ofte at dressuren bliver meget overfladisk, da hundene ikke kommer i pressede situationer og apporteringen bliver sløset uden mål for øje. Dette skyldes ikke nødvendigvis at træningen er dårlig, men at deltageren ikke deltager med det nødvendige engagement og det er synd for hunden, ejeren og jagten.

 

For mig indeholder grundlæggende jagttræning følgende discipliner: Lydighed, apportering, marktræning.
  • Med lydigheden sikre jægeren sig at hunden er i hånd, således at den sikkert kan medbringes på jagt. Når lydigheden er på plads, vil samarbejdet på jagterne også være til større glæde for ejere og deltagere.
  • Med apporteringtræning, sikre jægeren at hunden overholder de lovpligtige og etiske forhold, samt sikre sig at hunden har lært at apporterer ordentlig og har fået den nødvendige grundtræning med markeringer, frit søg og slæb. Desuden har hunden lært at blive rimeligt dirigeret i såvel vand som land.
  • Ved marktræning, sikre jægeren sig at hund og fører lærer at jage sammen, respekterer hårvildt, tage stand og efterfølgende apporterer. Hunden har oftest et naturligt jagtsøg, der kan forbedres ved træningen på marken. Ved marktræning kommer hunden i form og i min verden er der stor forskel på en hund der trænes på marken fra jagtsæsonen slutter til april, samt fra august til oktober, i forhold til den hund der trækkes ud af bryggerset når jagtsæsonen starter. Det hunden lærer på marken kan overføres til skov og skrub.

 

Jeg træner mine hunde op til jagtprøver af 3 årsager.
  1. For at sikre mig at hundene besidder de anlæg og det temperament som en allround stående jagthund skal besidde for avl og interesse.
  2. Hvis ikke jeg arbejder målrettet med mine hunde, er jeg ret overbevidst om at jeg aldrig fik dem ordentlig færdigdresseret til det niveau jeg gerne vil have mine hunde har.
  3. Det sociale aspekt mellem hund og fører

Jeg håber med ovenstående at kunne motivere nuværende og fremtidige hundeførere og hvalpekøbere til at træne deres hunde i langt højere grad end i dag og forhåbentlig stille deres hunde på jagtprøver, således at vi som avlere ligeledes kan se resultaterne af den målrettede avl vi gerne skulle foretage os.